Technológia

Az MrB Exclusive Beton egy új Ultra Nagy Teljesítőképességű Beton (Ultra High Performance Concrete – UHPC), mely korlátlan lehetőséget ad az építészetben, belsőépítészetben, a táj és terméktervezés területén. A magas szilárdság, tartósság és környezeti teljesítőképesség összességében számtalan szín és felületi megjelenéssel párosul.

A technológia adja az MrB Exclusive Beton gerincét. Nagy hangsúlyt fektetünk a folyamatos anyagkísérletekre, laborvizsgálatokra. Ezekből a nanotechnológiás kutatásokból alakult ki az az UHPC, amely ultra nagy szilárdságú (>150 MPa), tartós, és anyagában színezett. Ebből az anyagból a legkülönbözőbb formákat és mintákat vagyunk képesek előállítani.

Az MrB Exclusive Beton egy új, Magyarországon egyedülálló UHPC, kiemelkedő a mátrix sűrűsége. Az általunk kifejlesztett keverék optimális szemszerkezetű, rendkívül tömör rendszer, a részecskék nagyon közel állnak egymáshoz, ezért erősebb a kémiai kötés. Nedvszívó képessége nagyon csekély.

Mindezek okozzák a rendkívül nagy nyomó-, hajlító- és húzószilárdságot. Az így kapott anyag gyönyörű felületet mutat, beintegrált pigmentekkel. Ellenálló a víz, a só és a különféle korróziós környezeti hatásokkal szemben. Az UHPC pozitív tulajdonságai lehetővé teszik vékonyfalú termékek létrehozását (>6mm). Nincs szükség teherhordó acélbetétekre, így jelentős súlycsökkenés érhető el. Az anyag teljesen újrahasznosítható, az alapanyagok mind hazai bányákból származnak.

Fontos számunkra vevőink elégedettsége és biztonsága, ezért termékeink minden esetben tartalmaznak biztonsági üvegszálas hálót, utcabútoraink pedig Anti-Graffiti bevonattal is kezeltek.